Vandaag besteld, morgen bezorgd Uw Asus specialist 1 jaar garantie Klanten geven ons een 9 050 230 94 89

Mijn Asus accu wordt erg heet, is mijn Asus laptop accu kapot?

Een Asus laptop of onderdelen van uw Asus laptop zoals de accu-batterij of adapter kunnen warm worden. Hieronder worden verschillende scenario’s toegelicht.

Warme of hete Asus accu-batterij

Een Asus accu mag stijgen in temperatuur en warm worden, maar zeker niet heet. Een Asus accu wordt warm wanneer deze helemaal leeg is en wordt bijgeladen door de Asus adapter. Dit is vrij normaal en is geen reden tot paniek.

Warme of hete Asus laptop

De Asus laptop zelf kan ook warm of heet worden doordat de Asus laptop niet optimaal gekoeld kan worden. De processor in de Asus laptop wordt warm of heet bij gebruik. De fan dient de processor dan te koelen en warme lucht af te voeren. Wanneer u uw Asus laptop op uw schoot heeft of bij gebruik in bed kan het gebeuren dat u de ventilatiesleuven van de Asus laptop blokkeert. De Asus laptop wordt dan onnodig heet/ warm en dit heeft nadelige gevolgen voor de levensduur van uw Asus accu. Een accu-batterij functioneert het beste bij lage temperaturen en zal bij langdurige blootstellig aan hoge temperaturen snel verouderen en slijten.

Niet alleen gebruik in bed of op schoot kan de koeling van uw Asus laptop blokkeren, maar ook interne stofvorming kunnen de koeling van uw Asus laptop ernstig belemmeren. Voorkom dat uw Asus accu hierdoor onnodig veroudert en slijt en maak uw Asus laptop regelmatig schoon/ stofvrij.