Vandaag besteld, morgen bezorgd Uw Asus specialist 1 jaar garantie Klanten geven ons een 9 050 230 94 89

Hoe kan ik mijn Asus laptop adapter-oplader het beste gebruiken?

Een Asus adapter-oplader is vrij recht toe, recht aan (plug-and-play). Een Asus adapter-oplader heeft er echter wel baat bij om op de juiste manier gebruikt te worden. Bij juist gebruik van uw Asus adapter-oplader vergroot u namelijk de levensduur. Op deze pagina leggen wij uit waar u op kunt letten bij het gebruik van uw Asus laptop adapter-oplader.

1. Voorkom overbelasting

Haal uw Asus laptop adapter-oplader uit het stopcontact wanneer u uw Asus laptop niet meer oplaadt. Wanneer de Asus adapter-oplader onnodig in het stopcontact zit zal deze sneller slijten en hierdoor de levensduur verkorten.

2. Berg uw Asus adapter-oplader op de juiste manier op

Wanneer u uw Asus adapter-oplader opbergt (om mee te nemen in uw laptoptas bijvoorbeeld), rol dan de kabels niet om het blok heen. Maar maak grote lussen van de snoeren. Wanneer u de snoeren van uw Asus adapter-oplader te strak oprolt ontstaan er interne kabelbreuken. U ziet hier aan de buitenkant wellicht niet zoveel van, maar aan de binnenzijde ontstaan er kleine scheurtjes. Eerste symptomen zijn dat de adapter soms wel, en soms niet oplaadt wanneer u deze in een bepaalde positie legt. Uiteindelijk zal de interne bekabeling helemaal doorscheuren waardoor u uw kapotte Asus adapter-oplader dient te vervangen voor een nieuwe Asus adapter-oplader.