Vandaag besteld, morgen bezorgd Uw Asus specialist 1 jaar garantie Klanten geven ons een 9 050 230 94 89

Hoe lang kan ik op een volgeladen Asus accu-batterij werken?

Het is van verschillende factoren afhankelijk hoe lang een volgeladen Asus accu meegaat. Zo kan een bepaalde Asus accu de ene Asus laptop langer van stroom voorzien dan wanneer deze in een andere Asus laptop wordt geplaatst. De voornaamste reden hiervoor is dat niet elke Asus laptop even efficiënt met energie omgaat.

De volgende factoren kunnen een Asus laptop energie inefficiënt maken:

Stofvorming
Stof in de Asus laptop belemmert optimale koeling. Hierdoor zal de fan harder moeten werken om de processor in uw Asus laptop te koelen. Hoe vaker deze fan aanslaat, hoe meer energie uit de Asus accu wordt verbruikt. Controleer uw Asus laptop dus regelmatig op stof.

Software update
Software updates zorgen ervoor dat uw Asus laptop efficiënter met de energie uit de Asus accu omgaat. Check dus regelmatig voor software updates van het besturingssysteem maar ook van de programma’s die erop draaien.

Beeldscherm instellingen
Zet contrast en verlichting van uw Asus beeldscherm op minimale waarden. U bespaart hierdoor veel energie wanneer u uw Asus laptop niet heeft aangesloten op een Asus adapter.

Toetsenbord verlichting
Zet uw Asus toetsenbord verlichting uit. Op sommige Asus laptops zit toetsverlichting. ‘Snachts is dit een prettige functionaliteit, maar overdag natuurlijk overbodig. Zet deze uit en zult merken dat u langer op uw Asus accu kunt werken.