Vandaag besteld, morgen bezorgd Uw Asus specialist 1 jaar garantie Klanten geven ons een 9 050 230 94 89

Welke Asus accu-batterij heb ik nodig?

welke asus accu-batterij heb ik nodig?
Wanneer uw Asus accu aan vervanging toe is, wilt u deze vervangen met een Asus accu die gelijk is aan uw oude Asus accu. Weet u niet precies welke Asus accu past in uw Asus laptop? Deze pagina zal uitleggen waar u op moet letten bij het vinden van de juiste Asus accu.

Modelnaam Asus laptop

De modelnaam van de Asus laptop is een belangrijke indicator voor het vinden van de juiste Asus accu-batterij. De Modelnaam dient overeen te komen met de modelnaam op de productpagina van de Asus accu. De productnaam van uw Asus laptop vindt u op de onderzijde van uw Asus laptop of aan de onderzijde van uw Asus beeldscherm.

Asus accu eigenschappen

Een Asus accu heeft 4 belangrijke kenmerken te weten:

  1. Voltage
  2. Amperage
  3. Wattage
  4. Pasvorm

1. Voltage
Voltage wordt ook wel aangeduid met V. Het voltage geeft de spanning aan die de Asus accu levert. Het verschil in voltage mag maximaal 0,5 zijn. Als er op uw oude Asus accu 10,8V staat dan kunt u gerust een Asus accu bestellen met 11,1V (en andersom).

2. Amperage
Amperage wordt ook wel uitgedrukt in mAh, mA of Ah. En geeft de capaciteit van de Asus accu weer. Hoe hoger de amperage van een Asus accu, hoe langer u kunt werken op uw Asus laptop. U kunt het vergelijken met de benzinetank in uw auto. Hoe groter de tank in uw auto (hoe hoger de amperage), hoe verder u kunt rijden (hoe langer u kunt werken op uw accu). Amperage mag afwijken van uw oude Asus accu. Een hoger of lager amperage van de te vervangen Asus accu-batterij heeft geen invloed op de werking of compatibiliteit.

3. Wattage
Wattage, ook wel uitgedrukt in Wh is een combinatie van milliampère uur en voltage. Door voltage te vermenigvuldigen met wattage kunt u deze waarde zelf berekenen. Ook deze waarde mag afwijken van uw eigen Asus accu en heeft dus geen invloed op de werking of compatibiliteit.

4. Pasvorm
De pasvorm kunt u het beste controleren door de productafbeelding van de Asus accu in onze webshop te vergelijken met uw oude Asus accu. Al onze productafbeeldingen zijn scherp genoeg om op in te zoomen. Etiketten en teksten mogen afwijken maar de vorm van de Asus accu dient daarentegen gelijk te zijn.